ERDINGER

//ERDINGER
ERDINGER 2018-10-03T21:13:46+00:00

Již více než 130 let je naše vášeň pro bavorskou dovednost ve vaření piva i zdrojem nejvyšší kvality našeho pšeničného piva – Weißbieru. Jako soukromý pivovar stojíme o:

Vlast
V Bavorsku jsme zakořeněni. Od r.1886 vaříme výhradně v Erdingu – každou jednotlivou láhev. A nikdy jsme nevařili nic jiného, než bavorskou specialitu – Weißbier!

Kvalita a chuť
Náš největší majetek. S dodržením Reinheitsgebot, s prvotřídními surovinami a naším zanícením pro bavorské jmění – Weißbier – nepřistupujeme, jako tradiční pivovar, na žádné kompromisy.

 

Radost ze života a požitek
Prostřednictvím našich Weißbier – specialit poskytujeme bavorský životní optimismus a požitek. Ve více jak 90 zemích světa! Být velvyslanci bavorské pohostinnosti nám činí radost.

Spolehlivost
ERDINGER spoléhá na zodpovědný a ohleduplný přístup ke spolupracovníkům, životnímu prostředí i společnosti. Stabilita a spolehlivost jsou pro nás, jako vlastnicky řízený soukromý pivovar, základem našeho obchodování.

KVALITA

Poslední brus dostává ERDINGER Weißbier díky lahvovému kvašení. Pro to potřebuje něco, čeho se dnes téměř nikomu nedostává: Čas ! A právě ten ponecháváme našemu Weißbieru rádi, neboť se to vyplatí. V Bavorsku má lahvové kvašení dlouhou tradici – ale protože je to velmi náročné, bývá dnes pouze u mála pivovarů užíváno. My v ERDINGERU jsme pyšní na to, že tuto pivovarskou tradici stále udržujeme.

  • Pro tento druhý kvasný proces se přidá do mladého piva před stáčením trochu mladinky a čerstvých kvasinek
  • Lahve se pak za optimálních podmínek skladují ve vysoko regálovém skladu
  • Tam pak může Weißbier podobně jako šampa%ňské zrát přímo v láhvi. To znamená: kvasinky prokvasí skladový cukr z mladiny
  • Přitom se rozvíjí ta nezaměnitelná chuť. Vzniká oxid uhličitý a pečuje tak o typický říz.
  • Po asi čtyř týdnech zrání sládek vyzkouší, jestli je Weißbier perfektní.
  • Perfektní znamená: řízný, perlící na jazyku a harmonicky vyspělý v chuti. Teprve potom jej uvolní k expedici.
  • Ostatně také Weißbier, který se do dává do restaurací, zraje přímo v sudech. A také se podobně popisuje jako zrání v obalu.

SORTIMENT

Pšeničné pivo pro všechny, kteří milují dobrou a nezaměnitelnou chuť. Je vařeno za použití nejjemnějších kvasnic podle tradiční receptury. Ještě dnes zachováváme klasické kvašení v lahvích: tři až čtyři týdny trvá, nežli je ERDINGER Weißbier s jemnými kvasinkami správně nakvašený. K výrobě jsou používány jen ty nejjemnější suroviny. Dlouholeté zkušenosti a neustálá kontrola kvality pak garantují nezaměnitelnou chuť.

Obvzlášť silná kořeněná vůně s výrazným kvasinkovým tónem a vyhraněným profilem svrchního kvašení – tak se dá charakterizovat tento nový, prapůvodně bavorský člen z rodiny ERDINGERU. Recept pochází ještě z dob založení pivovaru před více jak 120 lety. Speciální slad, odlišný chmel a jiné kvasinky mu propůjčují nezaměnitelnou, tradiční chuť pravého pšeničného.

Opravdová specialita pro znalce. Své plné chuti nabývá díky jemnému aromatickému chmelu a tmavému sladu. Toto tmavé pšeničné pivo je vařeno podle prastarých receptur. Svou pikantní chuť získává také pro zvýšený podíl základní mladiny, jenž činní přibližně 13 %. Přičemž se svými 5,6 % nemá o nic více alkoholu než Erdinger Weißbier s jemnými kvasnicemi.

Ať už při výkonu povolání, při řízení vozidla nebo po sportu – je mnoho různých příležitostí, při kterých je lépe se alkoholu vystříhat. A pro toho, kdo se přece jen nechce vzdát svého Erdingera, je zde Erdinger nealko. Toto pivo je vařeno s obvyklou pečlivostí a se zřetelem na zkušenosti z více než stodesetileté tradice vaření piva a ohledem na požadavky nejvyšší kvality.

ESHOP