Jak vlastně vznikl tento legendární koktejl? Vypadá to, že to byla náhoda! Začalo to s drinkem jménem Daisy (česky sedmikráska) – koktejlem připraveným s panákem likéru, citronovou šťávou a pomerančovým cordialem – a to na počátku 70. let v New Yorku.
Nejdříve se Daisy vyráběla s whisky, protřepaná a přes strainer nalitá do koktejlové sklenice a dolitá sodou. V podstatě se jednalo o upravený sour. A pak během prohibice v USA barman Henry Madden v Tijuaně udělal vynikající chybu.
Jeden z jeho zákazníků si objednal drink Daisy, ale Henry sáhl po špatné lahvi a nalil tam tequilu. Tento drink se okamžitě stal hitem v celém Mexiku. Stačilo jen přidat sůl na okraj sklenice a drink přejmenovat na “Margaritu” (což je slovo sedmikráska ve španělštině) a vznikla legenda.
Drink tehdy obsahoval skoro stejné suroviny jako klasická Margarita bez ledu dnes: tequila, limetová šťáva a triple sec, podávané ve sklenici se soleným okrajem.
Dnes samozřejmě margarita přichází s tolika příchutěmi, kolik si jen můžete vysnít. Různé možnosti nabízí i varianty s ledem, bez ledu a frozen margarity. Tequila se také v receptuře dá nahradit Mezcalem.
Níže najdete inspiraci na přípravu faktastickým Margarit / Mezcalit.
Chybí vám Margarita ve vašem podniku? Vytvoříme vám Drink menu na míru – s výběrem vašich koktejlů a dalších nápojů.