Velký trend: NÍZKOALKOHOLICKÉ KOKTEJLY

//Velký trend: NÍZKOALKOHOLICKÉ KOKTEJLY

Velký trend: NÍZKOALKOHOLICKÉ KOKTEJLY

Nízkoalkoholické koktejly na vzestupu

Jakmile se ozve teplejší počasí, rázem přichází chuť na něco, co zažene žízeň a nemá takový obsah alkoholu. Tradičně sáhneme po pivu. Martin Schlamberger, manažer společnosti MONIN v oblasti inovací pro střední Evropu, vysvětluje: „Před deseti lety se barmani nevěřícně usmívali nebo se dokonce přímo vysmívali, že chceme do barů zavést nealkoholické ‘koktejly’.“

Mezitím došlo v tomto konceptu k rychlému rozvoji a daří se mu velmi dobře. Ve skutečnosti se tyto „falešné koktejly“ staly nejrozsáhlejší skupinou koktejlů a lidé je stále více oceňují.

Je pravda, že spojení slov nízkoalkoholický a koktejl nebylo vždy šťastné, ale dnes tento typ koktejlů dostává zelenou a návštěvníci barů si je žádají.

Tyto lehčí varianty koktejlů fungují při každé příležitosti, jsou třeba skvělou alternativou aperitivu před jídlem, případně mohou nahradit vinný střik či anglický Pimms (klasický nápoj z alkoholu, perlivé vody a ovoce) v horkých i vlhkých dnech.

Chuť na prvním místě

Alkohol je skvělým nositelem chuti, obdobně jako cukr, tak proč by nešlo jen snížit procento alkoholu a udržet si i tak skvělou chuť? Výměnou tvrdšího alkoholu za jemnější likér, např. Vermut, Portské, Sherry, či za šumivá vína, nešlápnete vedle. Navíc během extrémně horkého a slunečného počasí je lepší nepít tvrdé alkoholické nápoje.

Několik tipů s MONIN produkty

Martin Schlamberger dodává: „Od sirupů až po likéry nabízí MONIN velké množství příchutí a umožňuje vymyslet velké množství kreací. Benefitem produktů MONIN je i cukr, který je dalším nositelem chuti, a tak už vám nebude chybět nic k tomu, abyste si vytvořili vlastní variace lahodných lehkých koktejlů.“

2018-05-16T00:16:47+00:00